Isabelle Sofia Andersson

Kategori: Träna/hälsa

Fyra om träning

MAN SKA ÄTA DIREKT EFTER TRÄNING. 

Det fungerar att ta en proteinshake eller en banan direkt efter träningen. Men det bästa är att äta riktig mat. Från kalkon, turkisk yoghurt och nötter får du både protein och vitaminer som du behöver.

MUSKLER BLIR FETT.

Många tror att muskler ombildas till fett när man inte tränar. Det kan bero på att musklerna blir slappa och mindre om de inte används. Men muskler och fett är två olika vävnader som inte kan bytas mot varandra.

TRÄNINGEN ÄR DET ENDA SOM RÄKNAS.

Musklerna har inget att bygga på om du inte äter bra mat. Dessutom har träningen ingen inverkan om du sitter stilla resten utav dagen. Därför är det bra att öta nyttigt och röra på sig varje dag, även när du inte tränar.

TRÄNINGSMASKINEN RÄKNAR RÄTT.

Eftersom en träningsmaskin inte kan avgöra hur mycket kroppsfett du har så kan den inte heller räkna ut hur mycket kalorier du bränner under passet.

Today´s lunch

Hej och hå! Det var galet segt att komma upp vid 8 imorses med världens huvudvärk, men jag lyckades och har nu varit på vårdcentralen och tagit massa prover blandannat 5 (!!) rör med blod, nu ska vi bannemej ta reda på vad som är fel på mig. Vi har även varit och handlat lite smått och gott. Ska nu avnjuta min förhoppnigsvis goda sallad som jag plockade ihop och sedan bara mysa så gott det går. Xoxo

TRAINING

Våren börjar nu närma sig och likså sommaren, allt går så himla mycket snabbare än vad vi tror. Jag menar, hur sjukt är det inte att det snart var ett år sedan jag gick ur nian? Jag har haft en hel del anledningar till varför jag inte började träna i höstas, jag operedes, var OTROLIGT mycket sjuk men framförallt väldigt lat. Det värsta med att komma igång med träningen skulle vara att ta sig till gymmet, visst det går bussar och jag skulle kunna få skjuss men det var inget jag ville föredra. Nu närmar ju sig somsagt våren och värmen med stormsteg och då ska det förhoppningsvis inte finnas något som kan hindra mig ifrån att träna. Min lilla moped ska fram så jag kan få känna mig mer sjävlständig och även för att kunna ta mig till gymmet när jag vill haha. Jag är inte fruktansvärt onöjd med min kropp och jag tycker absolut inte att jag är tjock. Men skillnad är det och jag är så långt ifrån vältränad man kan vara, jag vill kunna trivas 100% med min kropp men framförallt känna mig starkare och friskare vilket är prio ett! Nu jävla kör vi igång! 

Angående min träning

Tränar gör jag inte alls för tillfället och har heller inte gjort under hela sommaren. Jag har haft hur mycket tid som helst till att dra mig till gymmet men aldrig tagit mig i kragen riktigt. Nu är jag så himla taggad på att träna så jag tror jag spricker! Dock är det jobbet som hindrar mig för tillfället, men har lovat mig själv att sätta igång när skolan börjar igen så jag kan få in dendär behövliga rutinen. Annars blir det aldrig av för min del, då tänker man mest: jag tar det sen, jag tar det imorgon istället och så vidare. Tror många känner igen sig i det haha? 

Är jag nöjd med min kropp då? Jo det måste jag väll säga att jag är. Inget större fel på min kropp och det har det heller aldrig varit, dock är det ju rätt självklart att jag har lite extra kärlekshandtag och lite extra fett här och var för tillfället, men så blir det ju automatiskt när man knappt rör på sig och bara göttar sig om dagarna.Om  jag kunde, så hade jag ju lätt skippat att äta allt det onyttiga jag stoppat i mig nu under sommarlovet, menmen. Sommaren 2014 säger jag bara, då jävlar ska jag ha den kropp jag länge velat ha. Det gäller att kötta kötta kötta och inte ge upp mitt i allt vilket jag brukar var väldigt duktig på att göra.