Isabelle Sofia Andersson

Kategori: Skönhet

Hårtips

1. Ett hår som går ned på halva ryggen är flera år gammalt (4-5 år gammalt) och skört. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det? 

2. Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan ”sömmar” eller skarvar. Det finns billiga handgjorda kammar utan skarvar på tex Kicks av märket Wika.

3. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt. 

4. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

5. Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

6. Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna. 

7. Gör inpackningar en till två gånger i veckan. Du kan göra en egen inpackning med ditt vanliga favoritbalsam, ta en del balsam, 1/4 del honung och 1/4 del aloe vera gel. Värm i micron några få sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt eller handdukstorkat hår, vira en handduk runt och låt det sitta i 10 min – 1 timme, skölj noga.

8. Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

9. Klipp inte för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Sedan finns det INGET som ”lagar” kluvna hårtoppar, utan man får klippa av dom. De finns inga undantag!

10. Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Och Stressa så lite som möjligt.

Mina 3 favoriter ifrån Vs

Dessa 3 Victoria's Secret body mists är helt klart mina favoriter. ( Även Pure daydream som inte är med på bilden ) Köpte dem i London för cirka 85kr styck om jag inte minns helt fel, iallfall väldigt värt då dem håller väldigt länge och luktar gudomligt. 

Tips, färgbomb

Måste verkligen tipsa om denna omtalade färgbomb ifrån Revolon! Världens smartaste hårfärg om ni frågar mig, det är en hårfärg man använder i duschen efter shampot, alltså som en håripackning som man låter sitta i ca 3 minuter. Den är vårdande och sliter inte alls på håret utan tvärt om! Finns hur många färger som helst men jag använder mig utav den på bilden, alltså 411 nutri color cream till både hår och ögonbryn. Väldigt lätt att ha med sig, exempelvis på resor då håret bleks otroligt mycket i solen och så. TIPS!

Kastanjevatten

Har helt och hållet fastnat för kastanjevatten, så därför tänkte jag tipsa er om det! Detta är ett vatten som appliceras med bommulspad på rengjord & insmord hud och gör så att du får en fin gyllenbrun färg på bara 10 sekunder. Detta använder jag bara enstaka gånger i mitt ansikte då jag känner mig blek, och det funkar superbra!  

Finns att köpa på ex. Kicks för ca 100kr

Upp